TV- en Radio ondersteuning

De meest bekende ondersteuning voor TV- en radio ondersteuning is de draadloze hoofdtelefoon. Dit systeem zorgt ervoor dat het geluid van de TV of radio direct en zonder verlies bij het gehoor komt.


De meeste gebruikte wijze van overdracht is via Infrarood (IR) of via frequentie modulatie (FM). Het nadeel van IR is dat het signaal niet door materie heen gaat waardoor het al hinderlijk wordt wanneer je bijvooreeld een krant leest of naar een andere ruimte loopt. Het voordeel van IR is dat het goedkoper is dan FM.

Het grote voordeel van FM is naast dat het signaal door muren en plafonds heen gaat en zo ook het geluid te beluisteren is in naast gelegen ruimen, het geluid vaak in stereo hoorbaar is. FM systemen zijn iets duurder

Sennheiser

Sennheiser RS4200 stereo draadloze kinbeugel

ReSound UniteWireless accessories Line upTV Streamer Mini Microphone Phone Clip + telefoon Clip PlusRemote controle 2White2nd generatie.

Systemen rechtstreeks op het hoortoestel


Bij alle hoortoestel fabrikanten kunnen bij hun huidige hoortoestellen aanvullende systemen gebruikt worden waardoor TV kijken en radio luisteren eenvoudiger wordt


Na de introductie van bluetooth in de hoortoestel industrie is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Waar enkele jaren geleden het geluid nog mono was en vaak dingen om de nek gehangen moesten worden, is tegenwoordig de geluidskwaliteit in stereo en kan vaan volstaan worden met een simpel apparaatje die op het reverse geclipt kan worden.

TV Link II bundel van Phonak voor de nieuwste Venture lijn

TV Link II bundel van Phonak voor de nieuwste Venture serie

Vragen over deze hulpmiddelen?