Vergoedingen 2023


Bijgewerkt: 01-01-2021 (23:46uur):


Strikt genomen is het nog zondag en vanuit mijn opvoeding is 'zondag wark, niet stark. Maar nu het toch bijna maandag is ben ik er dit jaar maar eens vroeg bij. Laten ik vooral voor ons op een heel luisterrijk 2022 terug kunnen kijken. Veel mensen hebben we kunnen helpen afgelopen jaar hun gehoorleven (of een deel er van) terug te geven. Ik was net onze hond z'n laatste ronde voor vandaag aan het lopen en was over dit stukje aan het denken en wat ik er over kan schrijven. Conclusie was: "Niet veel anders dan vorige jaren". Leg uit!


Blijvende passie om uit iedereen het maximale te halen


Het is al weer twee jaar geleden dat we ons 10 jarig bestaan vierden en we blijven volle vaart vooruit gaan. In die afgelopen 10 jaren hebben we door onze werkwijze een naam weten op te bouwen waar mensen met vertrouwen naar refereren én daar zijn trost op. Dank voor dit vertrouwen!Maar wat nou over vergoedingen in 2023?


Goede vraag! In basis krijgt iedereen bij ons een vergoeding op hoortoestellen die door Zorginstituut Nederland hiervoor aangemerkt worden.

Nog steeds zal dit een percentage zijn van de oorspronkelijke vergoeding vanuit het basistarief. Dat is dus nog steeds hoe het de afgelopen jaren is gegaan.Bijbetalen als ik wat beters wil?


Bij de meeste zorgverzekeraars moet je van goede huize komen om ze te committeren aan hun zorgplicht om vergoeding te geven op hoortoestellen die niet hun lijstje staan. Maar toch zijn er mogelijkheden. Wat in de meeste gevallen geëist wordt is dat een Audiologisch Centrum, wat een onafhankelijk orgaan is, een objectief advies geeft wat het beste voor u is.

Daarvoor moeten er meerdere proeven met tenminste twee verschillende soorten hoortoestellen gedaan worden om zeg maar 'bewijslast' te leveren dat een zogenaamd 'buitencategorie' de beste oplossing is. Op zich waar want zei moeten ook kunnen aantonen dat de 'duurdere' werkelijk beter is. Maar denk even mee.


De talloze ritten naar de audicien en het AC die hiervoor nodig zijn. De geteste hoortoestellen mogen nimmer een twee maal gebruikt worden wanneer deze terug gaan naar de fabrikant. Deze moeten heen en weer worden gestuurd worden. Tel eens op wat dit bij elkaar voor een belasting geeft op ons milieu. Het verpakkingsmateriaal, de stikstof uitstoot, de verspilde hoortoestellen. Draven we niet een beetje door denk ik dan wel eens? Zullen beleidsmakers hier wel eens bij stil staan? Verwarrend?


'Dat snappen we',... Laten we daarom beginnen u uit te nodigen om tijdens een lekker kopje koffie of thee uit te leggen wat uw hoormogelijkheden zijn. Gedurende zo'n gesprek zijn we veel beter in staat om u uit te leggen hoe de vork precies in de steel zit wat betreft de 'gratis' artikelen die u 's avonds tijdens de reclames krijgt aangeboden...


Goed, Beter, Best Horen?


Wij gaan ook in 2023 voor dat laatste. Best Horen!