Luisterhulp in een modern jasje

De retorische vraag: "Wanneer begin je aan een gehoorapparaat?"

De meesten stellen dat zo lang mogelijk uit omdat wanneer je een hoortoestel gaat dragen je oud, versleten bent en er niet meer bij hoort. Onzin! Slechthorendheid met al z'n hinder komt in elke leeftijdscategorie voor. Er is echter een groep die tussen 'jong' en 'oud' in valt. 


Die groep heeft een leeftijd die zich nog jong voelt maar waar langzaam de jaren beginnen te tellen en de ongemakjes beginnen toe te nemen.


Voor sommigen zijn dat de botten en de spieren. Voor anderen komen de oren daar ook bij kijken. Maar ben je gek? Anderen praten onduidelijk het ligt absoluut niet aan mij. Is een vaak gehoorde verdedeging.


Stel er is een 'tussenvariant' die niet lijkt op een hoortoestel maar je wel ondersteuning geeft tijdens het horen in bepaalde lastige situaties. Dat die variant ook lijkt op een 'oortje' waar alle jonge lui mee lopen én waar je hetzelfde mee kunt doen dan die joinge lui!


Sennheiser heeft de oplossing!


De Duitse hoofdtelefoonbouwer bouwt niet alleen hoofdtelefoons voor het luisteren naar muziek, maar ook gehoorondersteunende hoofdtelefoons en hoofdtelefoons die vooral bedoeld zijn om televisie mee te kijken. De nieuwe TVS 200 en ConC 400 leveren een kristalheldere stem in een draadloze vorm en combineren een elegant ontwerp met uitzonderlijke technologie.

Met TVS 200 kunnen gebruikers ervoor kiezen om hun omgeving waar te nemen of te verbergen, meerdere oortelefoons op één zender aan te sluiten en zelfs de oortelefoons draadloos op te laden. Per oplaadbeurt is tot 15 uur ononderbroken luisterplezier mogelijk. Het oplaadstation voor de oortelefoon doet ook dienst als compact draagetui. Een bijbehorende app biedt verdere aanpassingen en visuele feedback vanaf een Android-smartphone, iPhone of tablet.


In scenario's met constant lawaai, zoals restaurants en openbaar vervoer, is de ConC 400 volgens Sennheiser ontworpen om afleidingen te blokkeren en tegelijkertijd de spraakverstaanbaarheid te verbeteren bij veel achtergrondlawaai. Speciale bundelvormende microfoonarrays op elk oordopje worden gebruikt om het geluidsniveau van de omgeving te analyseren en tegelijkertijd de spraakverstaanbaarheid automatisch te optimaliseren voor de persoon die tegen de ConC 400-drager spreekt. Bluetooth-connectiviteit met multipoint stelt gebruikers in staat zich te concentreren op de gesprekken die er toe doen, door naadloos te schakelen tussen face-to-face chats en smartphonegesprekken of streaming media. De ConC 400 beschikt ook over actieve ruisonderdrukking met een omgevingsbewustzijnsmodus om contact te houden met de wereld om je heen.


Clara Beck, hoofd van de zakelijke categorie “Consumer Hearing” bij Sennheiser, verklaart: “Ons onderzoek toont aan dat consumenten vaak worstelen met gehoorproblemen, maar individuele oplossingen nodig hebben. De nieuwste situationele hoortoestellen van Sennheiser overbruggen de kloof die bestaat tussen een gemiddeld gehoor en een hoortoestel door technologie en smartphonetoegang te combineren om elk apparaat aan te passen aan persoonlijke voorkeur. Door OTC-apparaten aan te bieden met het merk dat staat voor geluid, kunnen hun klanten er zeker van zijn dat de technologie die erin zit dag in dag uit voor hen beschikbaar is.”

Sennheiser TVS 200 en ConC 400


In elke omgeving zijn er mensen die problemen hebben met het volgen van gesprekken in rumoerige omgevingen of het thuis kijken naar televisieprogramma's. Veel consumenten zijn zich bewust van hun behoefte aan gehoorondersteuning, maar hebben moeite om technologie te vinden die net zo gebruiksvriendelijk is als hun leesbril. Als reactie hierop introduceert het Duitse Sennheiser een duo dat het gebruiksgemak van persoonlijke geluidsversterkingsapparaten combineert met de kracht van op maat gemaakte hoortoestellen.


Voor tv-avonden samen in de woon- of slaapkamer ondersteunt de Sennheiser TVS 200 de gebruiker met gepersonaliseerd luistervolume en verbeterde spraakverstaanbaarheid om dialoog beter te onderscheiden van achtergrondlawaai. Het echt draadloze ontwerp zorgt voor een comfortabele draadloze pasvorm voor langere luistersessies. Het model is voorzien van een compacte “plaats-en-vergeet”-zender voor een probleemloze verbinding met vrijwel elke tv, en biedt tegelijkertijd het gemak van verbinding met tablets en smartphones via Bluetooth.