Gehoorbescherming

Voorkomen is beter dan genezen!


Eénmaal een lawaaibeschadiging en je bent voor je leven getekend. Ons gehoor is voorzien van een natuurlijke gehoorbeschermer. Als we langere tijd in lawaai verkeren dan gaat ons middenoor minder geluid doorgeven aan ons binnenoor.

Maar als dat te vaak, te hard en te lang gebeurd, dan helpt dit systeem ook niet meer en raakt je gehoor permanent beschadigd. Hoe kun je dit voorkomen?

Zorg ervoor dat in situaties waar je in aanraking komt met te hard geluid je ervoor zorgt dat je gehoor beschermd wordt door demping te gebruiken!


In de tabel hiernaast laten we zien bij hoelang en bij hoeveel decibellen schade gaat optreden:Da's toch even schrikken!

Zoals je ziet heb je schade aan je gehoor al best snel te pakken. Een uurtje popconcert zal al snel z'n lidtekens achter laten. Maar een zaterdagje klussen moet je ook in de gaten houden, laat staan als je dagelijks professioneel in aanraking komt met te hard geluid.


Simpelweg je vingers in je oren doen zal al beschermen, maar zo wil je er tijdens een concert niet bij lopen en je handen heb je nodig tijdens het werk!

Dus is er een andere oplossing nodig. Er zijn twee vormen van gehoorbeschermers:


  • Universele beschermers
  • Op maat gemaakte beschermers


Universele beschermers:


Deze worden vaak gebruikt bij incidentele situaties en waarborgen door de niet persoonlijk aanpassing aan de gehoorgang de juistheid van afdichting.


Als je voor gewaarborgde bescherming wil gaan kies je voor maatwerk.


Op maat gemaakte beschermers:


Deze beschermers zijn uiterst precies aan de vorm van de gehoorgang aangepast en zorgt er ter aller tijd voor dat er niet te veel maar ook niet te weinig geluid doorgegeven wordt.Universele beschermers vanaf €20,50 per set

en op maat gemaakt vanaf €139,95 per set

 
 
Ik wil graag een afspraak maken voor het aanmeten van gehoorbeschermers
Neem contact met mij op voor nadere toelichting
Ik heb een verwijsformulier van Comfoor en wil een afspraak maken