Het verstaan van het gesproken woord in gezelschap is voor goedhorenden al last, voor mensen met een hooraandoening is dit extra lastig. Nu wordt er al jaren door alle hoortoestel fabrikanten gepoogd deze omstandigheden met hoortoestellen te verbeteren.


Dit laatste klopt ook, maar hier zitten ook beperkingen aan. Hoortoestellen hebben geen invloed op uw verwerkingssnelheid en concentratie vermogen. De combinatie tussen dit en uw hoortoestel techniek zal in de praktijk bepalen in hoeverre dit verbeterd zal worden.


Voor wie na een hoortoestelaanpassing toch nog verbetering in moeilijke verstaanssituaties nodig heeft kan gebruik maken van zogenaamde solo-appratuur.


Deze apparatuur zorgt ervoor dat de brug tussen spreker en de slechthorende toehoorder wordt geslagen. Eigenlijk heel eenvoudig eigenlijk.


De spreker krijgt een kleine micofoon, die ook als 'tafelmicrofoon' gebruikt kan worden. De stem van de spreker zal zo optimaal worden opgepikt en naar de ontvanger gestuurd worden die de slechthorende draagt. Dit kan zowel halsgedragen als een het hoortoestelgekoppeld.

Vergader- en groepsgesprekondersteuningVragen over dit hulpmiddel?

 
 
 
 

Vergader- en groepsgesprek-

ondersteuning in de praktijk