Vaak gestelde vraag:
Zijn zwemdopjes 100% waterdicht?
Nee. Het is nooit te voorkomen dat er wat water doorheen komt. Bijvoorbeeld bij robuust te water gaan op diep duiken.
Er zijn twee soorten maat- zwemdopjes. Op maat gemaakt door ons of door een laboratorium. Zijn oren nog niet uitgegroeid dan adviseren wij de door ons gemaakte. De door het lab gemaakte zwemdopjes kunnen weliswaar in meer kleuren geleverd worden en drijven, maar zijn ook meteen een stuk duurder. Aan jou de keus welke het gaan worden.
Vaak gestelde vraag:
Hoor ik niks meer van het snurken?
Geluid is trilling en trilt ook door onze schedel op ons gehoororgaan. Om de maximale demping te meten is er een simpele test:
Druk beide gehoorgangen volledig dicht zodat deze zijn afgesloten.
Wat je nu hoort is de maximale demping die haalbaar is.
Niet alleen tegen snurken van partners worden snurkdopjes gebruikt, maar ook tegen geluiden die vervelende prikkels opleveren.
Let op:
Hiervoor geldt hetzelfde als wat bij de veel gestelde vragen wordt omschreven.
Wat hiermee bedoeld wordt is dat de mate van demping afhankelijk is van de werkomgeving. Is er bijvoorbeeld nog communicatie met collega's nodig? Er moet ten allen tijde gelet worden op het kiezen van de juiste filterwaarde.
Vaak gestelde vraag:
Hoe weet ik dat mijn beschermers goed werken?
Bij elke uitlevering van gehoorbeschermers wordt er bij ons een afdichtingscontrole gedaan. Middels de controle kunnen we bepalen op de beschermer afdicht volgens de norm.
Tip:
Draag de beschermers al een poosje van tevoren. Zo kunnen je hersenen wennen aan de demping en dit als 'normaal' gaan accepteren.
In de industrie wordt er vooral veel in de hoge tonen gedempt. Dit moet je juist niet doen bij demping tegen harde muziek.
Het filter wat hiervoor gebruikt wordt noemen we 'vlak'.
Dat wil zeggen dat het hele frequentiebereik gelikmatig wordt gedempt.
Je hoort hetzelfde als zonder bescherming maar dan minder luidt.