Vergoedingen 2020


Als u ons de afgelopen jaren heeft gevolgd, dan zal u niet zijn ontgaan dat onze kijk op het stelsel van vergoedingen is veranderd. Zie ook onze homepage: “Verwarring over wel of geen vergoeding”.


Uiteraard zoeken wij met u naar de beste oplossing voor uw gehoorprobleem. Maar kunt u die ook altijd krijgen? Er valt genoeg te kiezen, maar nog steeds bepaalt het protocol waaruit u mag kiezen. Want bijbetalen om een nog beter gehoortoestel aan te schaffen is nog steeds niet mogelijk. De vergoeding van uw verzekeraar voor de allerbeste toestellen is namelijk 0% !!

 

Alleen indien een Audiologisch Centrum vaststelt dat een door de verzekeraar mee te betalen toestel niet afdoende het probleem oplost, is het mogelijk van het protocol af te wijken.


Iédereen heeft recht op vergoeding


Iedereen in Nederland heeft recht op vergoeding van een hoortoestel.

De hoogte van deze vergoeding hangt af of u naar een gecontracteerde of niet gecontracteerde audicien gaat. Bij een niet gecontracteerde audicien betaald u waarschijnlijk wat meer, maar zal de audicien omdat hij zich niet hoeft te commiteren u betere hoortoestellen kunnen leveren. Bij gecontracteerde aanbieders is het afwachten wat zij voor de 'wurgprijzen' kunnen leveren. Vaak is dit een huismerk of een merk waar gunstige prijsafspraken over zijn gemaakt. Dit hoeft natuurlijk niet slecht te zijn, maar zou het wellicht beter kunnen als de keuze 'vrij' zou zijn?

Wij denken van wel!


Is de keus bij Rietberg Hoorzorg ook al van te voren bepaald?


Nee! We gunnen iedereen een beste oplossing die voor de slechthorende het beste is. Soms is dit met vergoeding en soms ook niet. Iedereen krijgt bij ons de mogelijk de twee mogelijkheden tegen elkaar te testen. We zijn simpelweg van mening dat iemand die z'n goede geld wil investeren in leefplezier en dit wellicht zelf wil betalen, dit met volle overtuiging doet.

Daarom zullen we altijd een proeftraject starten met hoortoestellen waar gewoon vergoeding op wordt gegeven.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Accepteren