Vergoedingen 2021


Bijgewerkt: 19-1-2021:


Ieder jaar kijk ik er weer een beetje tegenop wat ik nu weer moet melden over de vergoedingen van het komend jaar. Niet dat ik het erg vindt een stukje hierover te schrijven, maar des te meer dat ik geen leuk nieuwtje over vergoedingen kan melden

Lees is in ons archief die we bijhouden vanaf 2016 hoe meningen door de jaren heen zijn ontstaan,..


Échter! Afgelopen jaar zijn we verrast door een paar verzekeraars die vergoedingen hebben toegekend op de zogeheten 'buitencategorie' hoortoestellen. Komend jaar zullen we ontdekken of zei deze trendvoortzetten?Hoorprotocol 2.0 (belangrijk!)


Sinds 2013 moet de keus van het hoortoestel volgens wet- en regelgeving van uit het landelijk hoorprotocol vastgesteld worden aan de hand van een vragenlijst. De antwoorden op deze vragen formuleren de 'zorgvraag' en de daar bijbehorende hooroplossing.


Hoorprotocol 1.0 was nogal 'kort door de bocht' en was meteen voor verbetering vatbaar. Maar hoe Nederland in elkaar steekt, we moeten minstens 9 jaar wachten tot reactie tot actie leidt.


In 2021 moet het dan toch écht gebeuren. Hoorprotocol 2.0 ziet het levenslicht. Meer vragen en een persoonlijke inbreng moet leiden tot een adequatere keus in de categorisering. De lijst zal niet meer op papier kunnen worden ingevuld maar via een portaal waar onder persoonlijke gegevens moet worden ingelogd. De uitkomst van de lijst is daarna ook niet meer beïnvloedbaar en men moet genoegen nemen met wat het systeem kiest wat het beste voor je is...


Hoe gaan wij met dit protocol om? 


In de basis wijken we niet af van onze werkwijze. Als niet-gecontracteerde zorgaanbieder kunnen we nog steeds de betere producten uit de database van Zorgverzekeraars Nederland bieden, immers we hoeven ons niet te houden aan de 'bodemprijzen' die de zorgverzekeraars wensen. Wie na een test uit deze database nieuwsgierig is geworden of resultaten nog beter kunnen, bieden we aan kennis te nemen van 'hedendaagse' technieken. Dit zijn hoorproducten die doorgaans niet voor vergoeding in aanmerking komen, maar wel bewust gekozen en gekocht kunnen worden als men van mening is dat de meerwaarde dusdanig is dat je je 'goede geld' hier aan besteedt is.


Kortom.


Keuzevrijheid en dat zelf mogen ervaren is nog steeds onze topbelofte.

Referenties

Paula

"Het delen van deze ervaring vind ik de moeite waard voor iedereen die hoorapparaten heeft. Misschien is bij u ook inmiddels de acceptatie en berusting aanwezig dat er kennelijk geen betere oplossing is dan de ooit, bij aanschaf, ingevoerde instellingen door een vriendelijke medewerker van..."

Lees verder

Jan

'Hallo hier, Jan Boogert,'

Vanaf jonge leeftijd slechthorend, jaren tobbend met aanbieders in het segment, Drie voor de prijs van twee en twee halen één betalen, enz. enz, kortom de hoorberg beklimmen met vallen en opstaan,

Lees verder

Sonumaxx 2,4 Set Kinbeugel


De Sonumaxx 2.4 GHz kinbeugel set is een lichtgewichte, comfortabele koptelefoon waarmee u op een makkelijke manier de televisie weer kunt verstaan. Het volume van de televisie wordt zo ingesteld, dat de mensen in de omgeving dit goed kunnen verstaan. De kinbeugel is voorzien van een volumeregelaar waarmee u het geluid op uw gewenste sterkte kunt aanpassen. Tevens bevat de kinbeugel een ingbouwde microfoon.

Over ons


Door onafhankelijkheid als zelfstandig audicien krijgt u bij ons altijd advies op maat. Persoonlijke aandacht, service en nazorg staat bij ons het hoogst in het vaandel!

Route

Klik hier om uw route naar ons te bepalen. Rijdt voorzichtig en tot horens!

Openingstijden


Maandag                     13:00 uur t/m 17:00 uur

Dinsdag t/m Vrijdag     09:00 uur t/m 17:00 uur

Zaterdag/Zondag         geslotenElke werkdag tussen 15:00uur en 16:00uur

service spreekuur.(tijdens Corona alleen op afspraak)


Het service spreekuur is voor storingen die niet kunnen wachten, kleine bijstellingen en andere kleine servicehandelingen.

Lid van Stichting Audiciensregister
Lid van: Collectief van zelfstandige audiciens


Adres

Veenderweg 107

6713 AD Ede


0318-769024

info@rietberghoorzorg.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Accepteren