Lawaaibeschermers

Voorkomen is beter dan genezen! Eénmaal een lawaaibeschadiging en je bent voor je leven getekend. Ons gehoor is voorzien van een natuurlijke gehoorbeschermer. Als we langere tijd in lawaai verkeren dan gaat ons middenoor minder geluid doorgeven aan ons binnenoor orgaan. Maar als dat te vaak, te hard en te lang gebeurd, dan helpt dit systeem ook niet meer en raakt je gehoor permanent beschadigd. Hoe kun je dit voorkomen?

Zorg ervoor dat in situaties waar je in aanraking komt met te hard geluid je ervoor zorgt dat je gehoor beschermd wordt door demping te gebruiken!


In onderstaande tabel laten we zien bij hoelang en bij hoeveel decibellen schade gaat optreden:

Zoals je ziet heb je schade aan je gehoor al best snel te pakken. Een uurtje popconcert zal al snel z'n lidtekens achter laten. Maar een zaterdagje klussen moet je ook in de gaten houden, laat staan als je dagelijks professioneel in aanraking komt met te hard geluid.


Simpelweg je vingers in je oren doen zal al beschermen, maar zo wil je er tijdens een concert niet bij lopen en je handen heb je nodig tijdens het werk!

Dus is er een andere oplossing nodig. Er zijn twee vormen van gehoorbeschermers:


  • Universele beschermers
  • Op maat gemaakte beschermers


Universele beschermers:


Deze worden vaak gebruikt bij incidentele situaties en waarborgen door de niet persoonlijk aanpassing aan de gehoorgang de juistheid van afdichting.


Als je voor gewaarborgde bescherming wil gaan kies je voor maatwerk.


Op maat gemaakte beschermers:


Deze beschermers zijn uiterst precies aan de vorm van de gehoorgang aangepast en zorgt er ter aller tijd voor dat er niet te veel maar ook niet te weinig geluid doorgegeven wordt.


Partners:


We zijn een samenwerking met een drietal partners aangegaan. Zo kunnen we een groot publiek bedienen. Rietberg Hoorzorg heeft een samenwerking met:

Universele beschermers vanaf €20,50 per set

en op maat gemaakt vanaf €134,95 per set

 
 
Ik wil graag een afspraak maken voor het aanmeten van lawaaibeschermers
Neem contact met mij op voor nadere toelichting
Ik heb een verwijsformulier van Variphone en wil een afspraak maken
Ik heb een verwijsformulier van Comfoor en wil een afspraak maken
 
 

Referenties

Paula

"Het delen van deze ervaring vind ik de moeite waard voor iedereen die hoorapparaten heeft. Misschien is bij u ook inmiddels de acceptatie en berusting aanwezig dat er kennelijk geen betere oplossing is dan de ooit, bij aanschaf, ingevoerde instellingen door een vriendelijke medewerker van..."

Lees verder

Jan

'Hallo hier, Jan Boogert,'

Vanaf jonge leeftijd slechthorend, jaren tobbend met aanbieders in het segment, Drie voor de prijs van twee en twee halen één betalen, enz. enz, kortom de hoorberg beklimmen met vallen en opstaan,

Lees verder

Sonumaxx 2,4 Set Kinbeugel


De Sonumaxx 2.4 GHz kinbeugel set is een lichtgewichte, comfortabele koptelefoon waarmee u op een makkelijke manier de televisie weer kunt verstaan. Het volume van de televisie wordt zo ingesteld, dat de mensen in de omgeving dit goed kunnen verstaan. De kinbeugel is voorzien van een volumeregelaar waarmee u het geluid op uw gewenste sterkte kunt aanpassen. Tevens bevat de kinbeugel een ingbouwde microfoon.

Over ons


Door onafhankelijkheid als zelfstandig audicien krijgt u bij ons altijd advies op maat. Persoonlijke aandacht, service en nazorg staat bij ons het hoogst in het vaandel!

Route

Klik hier om uw route naar ons te bepalen. Rijdt voorzichtig en tot horens!

Openingstijden


Maandag                     13:00 uur t/m 17:00 uur

Dinsdag t/m Vrijdag     09:00 uur t/m 17:00 uur

Zaterdag/Zondag         geslotenElke werkdag tussen 15:00uur en 16:00uur

service spreekuur.(tijdens Corona alleen op afspraak)


Het service spreekuur is voor storingen die niet kunnen wachten, kleine bijstellingen en andere kleine servicehandelingen.

Lid van Stichting Audiciensregister
Lid van: Collectief van zelfstandige audiciens


Adres

Veenderweg 107

6713 AD Ede


0318-769024

info@rietberghoorzorg.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Accepteren