Vergoedingen


Bel ons: 0318-769024

Verwarring over wél of géén vergoeding en hoe zit het'm in 2019?


Sinds enkele jaren staat het vergoedingssysteem van hoortoestellen op z'n kop. Consumenten worden verwart door 'gratis' hoortoestellen en worden 'gestuurd' door zorgverzekeraars naar aanbieders naar hun voorkeur. Hoe zit dit eigenlijk?


Zorgverzekeraars kopen het liefst zorg zo goedkoop mogelijk in en dat begrijpen we allemaal. Echter in de hoorzorg heeft dat een negatief effect op de te leveren zorg. Doordat het steeds goedkoper moet staat de kwaliteit onder druk. Het bijbetalen op een betere oplossing is niet toegestaan, waardoor men verplicht is een keuze te maken die door de zorgverzekeraar is bepaald. De keuzevrijheid is tot 0% gedaald!


Iédereen heeft recht op vergoeding


Iedereen in Nederland heeft recht op vergoeding van een hoortoestel.

De hoogte van deze vergoeding hangt af of u naar een gecontracteerde of niet gecontracteerde audicien gaat. Bij een niet gecontracteerde audicien betaald u waarschijnlijk wat meer, maar zal de audicien omdat hij zich niet hoeft te commiteren u betere hoortoestellen kunnen leveren. Bij gecontracteerde aanbieders is het afwachten wat zij voor de 'wurgprijzen' kunnen leveren. Vaak is dit een huismerk of een merk waar gunstige prijsafspraken over zijn gemaakt. Dit hoeft natuurlijk niet slecht te zijn, maar zou het wellicht beter kunnen als de keuze 'vrij' zou zijn?

Wij denken van wel!


Is de keus bij Rietberg Hoorzorg ook al van te voren bepaald?


Nee! We gunnen iedereen een beste oplossing die voor de individu het beste is. Soms is dit met vergoeding en soms ook niet. Iedereen krijgt bij ons de mogelijk de twee mogelijkheden tegen elkaar te testen. We zijn simpelweg van mening dat iemand die z'n goede geld wil investeren in leefplezier en dit wellicht zelf wil betalen, dit met volle overtuiging doet.

Daarom zullen we altijd een proeftraject starten met hoortoestellen waar gewoon vergoeding op wordt gegeven. Maar als u anders wenst

Referenties

Maria

“Ik ben Maria (45) en draag al sinds mijn 13e hoortoestellen. Het is altijd weer lastig om een nieuw hoortoestel uit te zoeken, zeker als je nog actief in het leven staat, volop werkt en een…”

Lees verder

Hennie

“Hoi, mijn naam is Hennie ben al twee jaar in het bezit van twee hoortoestellen van Rietberg Veenderweg Ede. mijn gehoor werd de laatste jaren dusdanig minder…”

Lees verder

De FlashTEL Comfort 3 slechthorenden telefoon is een stijlvolle bureautelefoon met geweldige eigenschappen. Met de extra versterking van      + 30dB zonder vervorming word verstaan weer gemakkelijk. Ook het instelbare spraak uitgangsvolume is voor mensen met een zachte spreekstem een fijne oplossing.

Over ons


Door onafhankelijkheid als zelfstandig audicien krijgt u bij ons altijd advies op maat. Persoonlijke aandacht , service en nazorg staat bij ons het hoogst in het vaandel!

Contact

Klik hier om uw route naar ons te bepalen. Rijdt voorzichtig en tot horens!

Openingstijden


Maandag                     13:00 uur t/m 17:00 uur

Dinsdag t/m Vrijdag  9:00 uur t/m 17:00 uur

Zaterdag/Zondag       geslotenElke werkdag tussen 15:00uur en 16:00uur

service spreekuur.Het service spreekuur is voor storingen die niet kunnen wachten, kleine bijstellingen en andere kleine servicehandelingen.


Adres

Veenderweg 107

6713 AD Ede


0318-769024

info@rietberghoorzorg.nl